Khamis, 18 Ogos 2011

Ukhuwwah Membuah CHANGE

ATEH ZUHAIRI
dulu sahabat fb kini di alam realiti

Beliau memperkenalkan LUA dalam Magnet kejayaan Diri dan Organisasi di MSN..seorang motivator yang hebat.

Sila rujuk biodata beliau disini. Bermula perkenalan di alam maya, saya mengikuti kata-katanya di wall fb dan tertarik dengan modul LUA. Jauh disudut hati menanam azam agar dapat bertemu wajhan li wajhin dengannya.

Benar bahwa Allah mengikut sangkaan hambanya..dari fb dan emel berbalas dan akhirnya bertemu di Bukit Jalil. Semua itu kerja Allah swt. Pewrancang utama niat dan misi hamba2nya. Akhirnya MSN bersetuju bermula pada tarikh kerama 16-18 Ogos untuk latihan HR staf MSN..

Sesungguhnya 3 hari berlalu dengan sebuah makna dalam kesedaran kehidupan rasa kehambaan dan teruja melitupi perasaan 28 peserta MSN. Air mata tak tertahan menitis khasnya pada hari kedua dan ketiga. Apabila setiap slot mampu menyentuh hati nurani peserta. Menyapa jiwa sepi..

Lebih menarik rupanya dia merupakan suami ustazah Hazida Hasaan kawan baik zaujah di jordan dahulu. bahkan ustaz Uda pun dia amat kenali..dunia ini kecil sahaja.

Ya Allah aku bersyukur diatas nikmat sebuah ukhuwwah ini. 

Berikut ada 3 Proses L.U.A
  1. FAITH ( KEPERCAYAAN)
  2. ASK ( MEMINTA-DOA)
  3. RECEIVE(MENERIMA)
Seterusnya  point dari blog Hafiszo Othman, KlikApa kita rasa bila 'connection' broadband atau talian telefon bimbit kita terganggu? 
Adakah kita rasa yang sama apabila 'connection' kita dengan yang Maha Penghubung terganggu?


 Ramadan ini line Clear..Jom terus baiki conection kita


Jom istighfar dan mohon keampunan.

 AstaghfirulLah al-Azim 

Ukhuwwah menuju CHANGE

Tiada ulasan:

Catat Ulasan